Суспільство

Енергетики мають заплатити жителю Чернігівщини 100 тисяч гривень моральної шкоди

Через борг у 293 гривні житель Чернігівщини на рік залишився без світла. Тепер, підприємство «Чернігівобленерго» зобов’язано відшкодувати 100 тисяч гривень за нанесену йому відключенням моральну шкоду.

У липні 2018 року без попередження у встановленому порядку будинок чоловіка був відключений від електропостачання.

Він опинився у вкрай тяжких умовах, бо був на той час безробітним та використовував комп’ютер з оплаченим наперед виходом в Інтернет для пошуку роботи, а також був вимушений припинити роботу над кількома благодійними проектами, що негативно вплинуло на його ділову репутацію. Він втратив можливість використовувати будь-які електричні прилади, при цьому в будинку не було плити та газового опалення. Без електропостачання громадянину довелося провести більше року, повторне підключення відбулося лише у серпні 2019 року.

Суд першої інстанції зробив висновок, що відключення було проведено без належних підстав та попередження споживача у встановленому порядку, таким чином, незаконно, тому «Чернігівобленерго» повинно відшкодувати на його користь 30 тисяч гривень моральної шкоди. Енергетики звернулися з апеляцією, не бажаючи визнавати нанесену ними шкоду. Але суд апеляційної інстанції, переглянувши справу, підвищив суму компенсації моральної шкоди споживачу, яка буде стягнена з «Чернігівобленерго», до 100 тисяч гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button