Суспільство

«Еволюція» імунізації: чи все так гладко на Чернігівщині з вакцинами

Урядовий портал відзвітував, що вперше за останні 7 років в Україні наявна достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацією всі вікові групи, які цього потребують.

За словами заступника головного лікаря Чернігівської обласної лікарні Людмили Кривець наша область не виключення і забезпечена всіма вакцинами.

Але до журналістів ЧЕline звернулась чернігівка і розповіла, що на днях для її дитини не знайшлось потрібної вакцини.

«За графіком моїй новонародженій дитині потрібно було зробити щеплення «Інфанрікс Гекса», але в поліклініці за моїм місцем проживанням, сказали, що такої вакцини немає, навіть в аптеках на продаж», — розповідає мама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ритуальні парадокси: лікарні закуповують морозильні камери для трупів

З цього приводу заступник головного лікаря Чернігівської обласної лікарні Людмила Кривець пояснила, що саме цієї вакцини немає, але є відповідник «АКДС», якого в області достатня кількість.

До речі, з 23 квітня, в Україні розпочався Європейський тиждень імунізації. Міністерство охорони здоров’я, Центр громадського здоров’я разом з партнерами Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) закликали українців вакцинувати дітей і вакцинуватися самим, щоби здійснити своє право на захист від інфекційних хвороб.

Ще статті по темі

Back to top button