Суспільство

«Фабрика повстає з попелу»: у Чернігові текстильне виробництво відновлює діяльність і робитиме тканину для ЗСУ

Зруйнована через бомбардування текстильна фабрика групи компаній «Текстиль-Контакт» (ТК) у Чернігові поступово повернеться до роботи у травні-червні.

Про це повідомив власник групи компаній «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський у «Фейсбук».

«Повстання з попелу» почалося буквально в наступні дні після відступу російських окупантів від Чернігова. І вже зараз вдалося частково залатати численні пошкодження на даху, відчистити неушкоджене обладнання цеху сухого оздоблення від товстого шару попелу та кіптяви і, в міру сил та ресурсів, ремонтувати все, що зруйновано всередині», – написав Соколовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відновлено водопостачання в 1/3 будинків у 9 поверхів та вище

На початку березня він повідомив, що окупанти розбомбили чернігівську текстильну фабрику групи компаній ТК. Соколовський зізнався, що спершу не вірив у можливість її відновлення в найближчому майбутньому. Однак завдяки зусиллям фахівців вдається поступово повертати виробництво до життя.

До повтомасштабного вторгнення фабрика випускала близько 400 тис. м тканини щомісяця.

Фабрика у травні запустить фінішне оздоблення, а з початку червня чернігівське виробництво планує щодня випускати по 10 тис. м 100%-бавовняної камуфляжу відповідно до потреб Міноборони – для літніх польових костюмів ЗСУ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button