Суспільство

Фестиваль-виставка моделей «Siver Model Fest» у Чернігові (Фоторепортаж)

У Чернігові проходив фестиваль-виставка моделей «Siver Model Fest».

Підготовка до фестивалю зайняла більше 2 місяців. Загальна кількість зареєстрованих учасників склала 56, із них – 25 дітей.

У виставці взяли участь команди й моделісти з 12 міст України, серед яких були Чернігів, Київ, Бровари, Велика Дівиця, Кам’янець-Подільський, Ковель, Кропивницький, Каменське, Хмельницький, Славутич, Корюківка.

Загалом було представлено 290 моделей з пластику та 180 з паперу. Особливо порадувало, те що майже 180 моделей були дитячі.

У загальному заліку дитячого конкурсу перше місце вибороли моделісти з Хмельницького, друге – з Броварів, третє – з Кропивницького. Чернігів і Ковель поділили 4 місце.

У цілому на сьогодні в Україні проводиться до десятка подібних фестивалів, а за кількістю моделей чернігівський увійшов до першої п’ятірки.

Також порадувало те, що велика кількість моделей як бронетехніки, так і авіації була присвячена історії військової техніки Збройних сил України, починаючи від панцирних авто армії УНР і до літаків УГА.

Деякі моделі ілюструють особистий досвід моделістів. Так, Володимир Левкович із Ковеля сам майор танкових військ. У ході АТО його екіпаж брав участь у бойових діях у районі Маріуполя і Волновахи. На виставці він представив модель танка ІС-3, на якому ніс службу його батько, також танкіст.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button