Суспільство

Фізкультурників Чернігівщини залишили без зарплати

Фізкультурно-спортивні товариства області опинилися перед дилемою. Спортшколи – фінансуються, а апарати товариств – ні. Цим із нового року має опікуватися місцева влада. У фізкультурних товариствах стверджують, що депутати виділили їм необхідну суму. Однак в обласній адміністрації рішення не виконують.

Ми хочемо почути відповідь на запитання : чому не виконується рішення обласної ради ? , — спитав на нараді щодо цієї проблеми голова обласного осередку ФСТ «Спартак» Ігор Григорєв. – Ми можемо втратити колективи чотирьох товариств. 

Чиновники стверджують, що в кошторисі на товариства грошей не закладено, бо вони не бюджетні установи. Треба вносити зміни. А рішення депутатів не пройшло процедуру схвалення керівництвом адміністрації.

-Громадські організації у 2017 році з бюджету не фінансуються, — говорить заступник директора департаменту фінансів ОДА Любов Жукова. – Рішення депутатів було не бюджетним.   

Більш того, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Ніна Лемеш вимагала у фізкультурників довести свою значимість, бо начебто є сумніви у витратах і кількості проведених змагань.

Керівники фізкультурно-спортивних товариств обурюються. Кілька десятиліть вони демонстрували результати, а тепер у них сумніваються. І таке неподобство склалося лише на Чернігівщині і ще в трьох областях.

 50 років ми фінансувалися, а зараз ні. Починають відбирати спортивні споруди , — бідкається голова обласного осередку ФСТ «КОЛОС» Володимир Примак. – Звідки така недовіра, я не розумію.

Поки сторони конфлікту не вбачають виходу з непростої ситуації і намагатимуться знайти компроміс. А от чи довго чекатимуть на це люди, яким не платять зарплату, – питання риторичне.

Ще статті по темі

Back to top button