Суспільство

ФК «Динамо» допоможе з відновленням міської лікарні в Чернігові

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) та фандрейзингова платформа UNITED24 підписали меморандум про співпрацю. Відповідно до його умов клуб перерахує 250 000 фунтів стерлінгів, які були зібрані у межах благодійних матчів, для відновлення зруйнованого відділення Чернігівської міської лікарні №3.

«Завдяки підтримці UNITED24 з усього світу МОЗ вже зміг закупити і автомобілі швидкої допомоги, і апарати штучної вентиляції легень, і багато важливого медичного обладнання. А Чернігівська лікарня стане першим проєктом UNITED24 з відбудови соціальної інфраструктури, і ми раді розпочинати його разом з легендарним клубом», — зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час підписання меморандуму.

Лікарня потребує відновлення відділення рентгенології, що зруйнували російські ракети. Також необхідно відновити вікна та благоустрій території. Попри пошкодження лікарня продовжує надавати необхідну медичну допомогу пацієнтам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зранку рашисти тричі обстріляли територію Чернігівщини

«У цей складний час платформа UNITED24 стала надійною опорою та підтримкою для медичної системи України. За короткий період нам вдалося налаштувати роботу і системно закуповувати необхідне медичне обладнання для лікарень, зокрема у прифронтових областях. Відновлення рентгенологічного відділення — це можливість надавати якісну діагностику та медичну допомогу мешканцям усього регіону», — наголосив Віктор Ляшко, міністр охорони здоровʼя України.

На зустрічі були присутні директор з розвитку ФК «Динамо» (Київ) Максим Радуцький і голкіпер столичного клубу та національної збірної України Георгій Бущан.

«Сьогоднішня подія для ФК “Динамо” — це офіційне підтвердження нашого партнерства з UNITED24, що триває з травня. Завдяки благодійним телемарафонам Save Ukraine у травні у Берліні та Embrace Ukraine у червні в Амстердамі, які організовувала 1+1 media разом нами та іншими партнерами, вже закуплено та встановлено рентгенівські апарати з С-арками. Благодійними були і наші матчі Match for peace #StopWarInUkraine. Загалом відбулося 15 таких поєдинків. Знаковою стала гра у Ліверпулі з ФК “Everton”. Саме завдяки цій грі та підтримці президента ФК буде відновлена зруйнована лікарня у Чернігові», — зазначив перший віцепрезидент ФК ФК «Динамо» (Київ) Віталій Сівко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: МОЗ

Ще статті по темі

Back to top button