Суспільство

Фонтани у Чернігові запускати поки не будуть

За останні роки в Чернігові побудували багато нових фонтанів, які стали вже певною візитівкою нашого міста. Це видно і містянам, це відмічають і гості Чернігова. Тема фонтанів стає найбільш актуальною саме у літній період, коли спека дуже виснажує і хочеться трохи перепочити біля води.

До нашої редакції часто надходять запитання про те, чи будуть запускатися фонтани цього року та коли. Це питання ми переадресували речниці Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Тетяні Корж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Активні парки – здорова Україна» в Ніжині (Фото)

Вона наголосила на тому, що запуск фонтанів в найближчий час поки не планується. Управління житлово-комунального господарства зараз основну увагу зосередило на подоланні наслідків бойових дій у Чернігові. Але ймовірність того, що фонтани все ж таки запрацюють є.

У свою чергу, начальник Управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц у коментарі для нашого сайту зауважив, що суто технічно управління готове запустити роботу фонтанів хоч зараз, але чи доцільно це, питання спірне:

— Собівартість роботи фонтанів у Чернігові насправді невелика. Це в першу чергу електроенергія і невеликі втрати води. Але лишається питання, чи доречно їх запускати зараз під час війни, коли треба економити всі наявні ресурси? З одного боку — так, а з іншого – тоді і траву не треба косити, і квіти не висаджувати…

Тож питання роботи фонтанів залишається відкритим і, вірогідно, буде обговорюватись найближчим часом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 0462

Ще статті по темі

Back to top button