Суспільство

Французи дарують талановитим ніжинським дітям унікальну можливість

Ніжинський навчально-виховний комплекс № 16 «Престиж» уже вдруге приймав у своїх стінах делегацію французької доброчинної Асоціації Liouba Lorr’Ukraine на чолі з керівником Даніелем Бедлелем.

Варто зауважити, що Асоціація не просто надає гуманітарну допомогу дітям області, а й можливість проходити щорічне безкоштовне мовне стажування на базі французьких шкіл.

Минулого навчального року на базі гімназії № 16 завдяки активній підтримці Асоціації були створені 2 перші групи учнів 5-6 класів для вивчення французької мови із школярів міста та гімназії.

Минулого літа перші 8 учнів вже пройшли безкоштовне мовне стажування у школах Лотарингії – регіоні Франції, що знаходиться на кордоні трьох держав — Німеччини, Бельгії та Люксембургу.

Цього навчального року кількість охочих вивчати французьку мову зросла до 43 учнів. Школярі опановують ази мови та поглиблюють свої знання на щотижневих чотирьохгодинних заняттях. Окрім традиційних уроків, діти вивчають мову в позакласній діяльності, цікавляться піснями та віршами, читають художню літературу та інсценують французькі казки.

Під час візиту до Ніжина французька делегація провела відбірний конкурс із французької мови на проходження стажування в червні та прослухала талановитих дітей Ніжина для концертних виступів у Франції в липні.

Ще статті по темі

Back to top button