Суспільство

Глабу засудили: Феміда покарала проплаченого «троля»

Горезвісний чернігівський мітингувальник Андрій Глаба, який займався організацією проплачених акцій протесту, отримав покарання у суді.

Одіозному громадському діячу зачитали вирок сьогодні, 9 серпня, в Новозаводському районному в місті Чернігові суді.

Андрій Глаба засуджений до одного року обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном строком на 1 рік.

Як відомо, 9 липня минулого року Андрій Глаба разом з іншими «сумнозвісними» мітингувальниками прийшов з акцією протесту під стіни чернігівського управління житлово-комунального господарства.

Протестувальники вимагали від Геннадія Луценка (тогочасного начальника управління ЖКГ) апріорі неможливого: втрутитися в тарифні справи, що вирішуються на загальнодержавному рівні. 60 агресивних пікетувальників так увійшли в кураж, що готові були на шматки розірвати начальника управління.

Організатор цього «жорстокого концерту», очевидно, не думав, що за все доведеться відповідати в суді.

Постраждалому Геннадію Луценку Андрій Глаба також повинен виплатити 13 тисяч гривень за завдання моральної шкоди.

Сподіватимемося, що всі проплачені «тролі» будуть покарні судом. Ми також очікуємо результату від правоохоронних органів у справі розклеювання листівок із провокаційним змістом проти журналістки ЧЕline.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження, тому ми сподіваємося, що виконавці та замовники цього підлого вчинку, які працюють на певні політичні сили, будуть знайдені і покарані.

І це при тому, що всі знають прізвища і виконавців і безпосередньо – замовників ганебної акції, спрямованої проти ЧEline.

Незрозуміло також те, чому кримінальне провадження відкрили не за фактом перешкоджання журналістській діяльності, а за частиною 1 ст. 296 КК України. Простіше кажучи, за статтею «хуліганство».

Ще статті по темі

Back to top button