Суспільство

«Голос України» більше не друкуватиме журналістських статей: коментар ексвласкора з Чернігівщини

Днями Василь Чепурний, відомий на Чернігівщині журналіст, повідомив у соцмережі про свій останній робочий день у газеті «Голос України», де він був власкором по Чернігівській області.

«Відповідно до закону, прийнятого минулим скликанням Верховної Ради, газета стає безголосим бюлетенем для публікації законів та іншого офіціозу. Народні депутати спеціально прописали, що в такому бюлетені не повинно бути журналістських матеріалів. Відтак усі журналісти звільнені...

Цілком поділяю думку Івана Зайця та Павла Мовчана, що ліквідація газети, тим паче в час війни, це злочин», – написав Василь Чепурний.

У коментарі для ЧЕЛАЙН він висловив думку, що у такий спосіб відбувається свідоме скорочення та зачищення українського інформаційного простору.

«Була так само ліквідована газета «Урядовий кур’єр». Але це проявляється і в інших моментах. Наприклад, різке скорочення з 1 січня мовлення Чернігівської філії «Суспільного», звісно, що маю на увазі радіо», – сказав Чепурний. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Острі в центральному парку поламали недавно висаджені деревця

За його словами, про звільнення колектив був попереджений за два місяці, як того вимагає закон.

«Мене, відверто кажучи, дивує байдужість самого колективу. Бо ми, власкори, – на відстані, а в Києві всі сиділи та мовчали. Немає ані заяви трудового журналістського колективу, ані профспілкової організації. Тож спокійно пішли на дно», – констатує журналіст. 

До речі, Василь Чепурний працював у «Голосі України» за трудовою угодою з 2016 року. Завдяки його праці новини про життя на Чернігівщини дізнавалася вся країна.

«Був сайт «Голосу України», то нині його також не буде. У нас була вимога щодня давати в середньому дві інформації для сайту. А в газеті публікації з’являлися залежно від важливості тематики. До речі, газета виходила п’ять разів на тиждень. То щонайменше двічі на тиждень у ній інформація з Чернігівщини з’являлася, а бувало, й частіше. Нині сайт уже порожній. Принаймні, вчора шапка була, а інформації вже немає», – зауважив Чепурний.

Про свої подальші плани у журналістиці він сказав: «Мені залишається два місяці до виходу на пенсію, тому наразі не планую нічого. Я ж веду сайт «Сіверщина», то він нікуди не дівається. Це поки єдине, чим займаюся в плані журналістики».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button