Суспільство

Головна річка Ніжина отримає власне свято

Ідея святкування виникла в стінах Ніжинського міжрайонного управління водного господарства. З нею і прийшов Володимир Тарасенко, начальник управління, до міського голови Анатолія Лінника. Мер підтримав цю ідею та виніс питання на обговорення членів виконкому, які засідали в міськраді 6 червня. Така пропозиція здалася слушною всім без винятку присутнім на засіданні, повідомляє Nizhynnews.

До того ж, Анатолій Валерійович зазначив, що в міськраді вже давно тривають розмови про те, аби якось відзначати нашу головну артерію та цікавинку нашого міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка Стрижень у Чернігові на межі знищення

Обговоривши, дійшли висновку: найближчим часом створити оргкомітет зі святкування Дня річки Остер, де вирішуватиметься час і місце проведення. А головне – як саме має проходити в Ніжині цей день.

Серед «сирих» пропозицій щодо відзначення Дня річки звучали: на початку травня, в день відкриття міського пляжу, тобто 1 червня, 6 липня – напередодні Івана Купала. Говорили і про те, як саме має проходити такий день. Лунали пропозиції про змагання з плавання, про катання на байдарках, на надувних човнах, про русалок і водяних, які могли б стати головною окрасою заходу. І куди ж без козацького кулешу, який готували б на самому пляжі та яким пригощали б ніжинців і гостей свята. Та вирішуватиме все оргкомітет.

А з тим, що започаткувати такий день у Ніжині варто, у міській раді погодилися, і ніжинці, мабуть, підтримають таку ідею.

Як зазначив начальник відділу водних ресурсів Ніжинського МУВГ Юрій Бондар, «Остер має протяжність – 200 км, 9 км із них – по Ніжину. Тим паче, що це єдина водна артерія по Ніжину такого масштабу. Тож виокремити день, коли ніжинці відзначатимуть День своєї річки, – все ж таки варто».

Ще статті по темі

Back to top button