Суспільство

Городнянський дендропарк стане туристично привабливим об’єктом (Фото)

Городнянський дендрологічний парк імені П. Дольського почали відновлювати, адже пам’ятка садово-паркового мистецтва, якій уже із шість десятків років, перетворилася на захаращений ліс.

Як розповів заступник міського голови Городні Віталій Мамедов, можливостей для відновлення парку не було багато років.

«Але ми все ж вирішили відновлювати його і замовили в Національному ботанічному саду імені Гришка план організації території. Щойно він був готовий, департамент економіки Городнянської міської ради подав проєкт щодо реконструкції цього дендропарку на область», – розповів заступник міського голови Городні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні планують оновити дендропарк у центрі міста

Спершу місто отримало кошти на облаштування стежок і доріжок у парку. Але коштів на завершення цих робіт забракло, тому керівництво Городні вирішило зробити співфінансування. Таким чином вдалося завершити перший етап проєкту.

А наприкінці минулого року Городні вдалося придбати мульчер завдяки економії коштів інфраструктурної субвенції.

«Сам по собі парк уже дуже заріс, і от мульчером ми почали робити зачистку дендропарку. Тим паче, що погода нинішньої зими цьому сприяє», – розповів Віталій Мамедов.

Кошти на реконструкцію парку залучатимуть і надалі з обласного та місцевого бюджетів. На це потрібно кілька мільйонів гривень.

Сам парк займає площу завбільшки приблизно десять гектарів. За словами Віталія Мамедова, із зеленої зони планують зробити справжню перлину Городнянщини, яка приваблюватиме туристів. Тут планують організувати зони відпочинку та рекреаційні зони, встановити лавочки та мангали. Також на території парку розміщуватимуться футбольне та волейбольне поля.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ольга Лазун, фото з сайту Городнянської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button