Суспільство

Грабіжника, який напав на жінку у Прилуках, взято під варту

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом відкритого викрадення чужого майна (грабіж), поєднаному з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 7 вересня 2019 року близько 14-ї години, раніше неодноразово судимий мешканець м. Прилуки разом із невстановленою особою з метою викрадення чужого майна прибули до парку поблизу Прилуцького Центру творчості дітей та юнацтва, де побачили жінку, котра сиділа на одній із лавок.

Надалі непомітно для потерпілої пішли слідом за нею та поблизу будинку №5 по вул. М. Яковченка, наздогнавши жінку, завдали удару в обличчя. В результаті отриманого удару потерпіла впала на землю, після чого грабіжники зняли з вух потерпілої золоті сережки та вихопили з руки мобільний телефон марки «Fly» і покинули місце скоєння злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках грабіжники забрали в жінки телефон і сережки

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення та сукупності зібраних доказів одному з правопорушників повідомлено про підозру за ч. 2  ст. 186 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 10.09.2019 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Зараз проводяться слідчі дії щодо притягнення співучасника злочину до кримінальної відповідальності.

Після чого обвинувальний акт найближчим часом буде скерований до суду для розгляду по суті та призначення правопорушникам покарання.

Довідка. Згідно ч.2 ст.186 КК України грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button