Суспільство

Громада на Чернігівщині об’єднує молодь із різних куточків Чернігівщини та закордону

У Менській громаді працює БУР-табір. Це проєкт «Будуємо Україну разом», який підтримують посольство Швейцарії в Україні та фонд «Східна Європа».

Зокрема нині вони ремонтують укриття в Менській громаді.

«Щотижня приїжджають нові волонтери з усієї України і навіть із Європи. І ці люди працюють як будівельники, роблять наше укриття.

У них так само відбувається культурно-просвітницька діяльність. Наприклад, вони працюють до 16-ї години, потім приводять себе до ладу та йдуть на якісь майстер-класи, виїзні екскурсії і не тільки по громаді, а й до Чернігова, Батурина та інших куточків Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лімітів електроенергії не вистачить: на Чернігівщині відключатимуть ще дві додаткові черги

То волонтери з усієї України не тільки працюють, а й спілкуються одне з одним. Були дівчатка з Ізюма, Чугуєва, Тернопільщини. Вони всі потоваришували і далі продовжують спілкуватися. Це якраз і є процес об’єднання молоді заради розбудови України. Їхні очі треба бачити. Це приїжджає молодь, яка працює  безкоштовно та вкладається в наше укриття, за що ми їм дуже-дуже вдячні. І щодня ми бачимо зміни: як старий совдепівський підвал перетворюється на шикарне укриття з простором-трансформером, де відбуватимуться різноманітні заходи. Можна буде проводити культурні заходи й концерти, від яких раніше доводилося відмовлятися. Там тепер є два великі простори і ще маленькі.

Зараз відбувається саме ремонт і ми вже в очікуванні фінального етапу», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Світлана Шелудько, начальник відділу культури Менської міської ради.

Далі, якщо донорам сподобається ремонт, вони все погодять, відбудеться виділення другого траншу коштів і закупівля меблів.

Наступної неділі очікується ще один заїзд волонтерів, які продовжать ремонтні роботи в укритті. Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button