Суспільство

Громади Чернігівщини просять скасувати поштову реформу

*Актуально

Представники об’єднаних територіальних громад Чернігівщини вимагають призупинити проведення пілотного проекту в області з реформування поштових відділень. Про це вони говорили в обласній раді під час засідання робочої групи з питань реформування на території області об’єктів поштового зв’язку філії Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта».

У переважній більшості населених пунктів місцеві жителі нарікають на невчасну доставку преси, нестабільний графік роботи пересувних відділень, значне скорочення листонош.

Як наголосила депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю», керівник регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, де неї постійно звертаються голови ОТГ з критикою реформування поштових відділень, що насправді передбачає їх закриття у невеликих селах. За її словами, до реформи децентралізації на Чернігівщині було теж насторожене ставлення, і створення ОТГ розпочиналося із лише 5 громад, а нині область входить у трійку лідерів в Україні. Тож і поштова реформа має бути більш продуманою і покроковою. На думку Ірини Грозенко, на сьогодні реформування поштових відділень посилює соціальну напругу у громадах і реформа є дуже непродуманою.

«Ми повинні думати не про економічну складову, а про соціальну напругу, яку створюєте у громадах», — наголосила Ірина Грозенко.

Сьогодні у Бахмачі «Наш край» разом із представниками громади пікетували будівлю «Укрпошти». Люди вкрай незадоволені впровадженням цієї реформи.

Водночас, керівництво Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» розцінило нарікання представників громад, як «політично вмотивовані скарги» і «виконання завдань із повідомлення негативу», а в них є листи подяки про впровадження поштової реформи.

За підсумками засідання досягнуто домовленостей, що до 17 вересня керівництво Чернігівської дирекції налагодить співпрацю із представниками місцевого самоврядування, припинить скорочувати листонош, опрацює чіткі графіки роботи пересувних відділень та відреагує на всі скарги.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button