Суспільство

Громаду на Чернігівщині хочуть одягнути в бабусині вишиванки

Уже скоро, 20 травня, українці святкуватимуть День вишиванки. Його мета – берегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Адже для українця вишиванка – не просто одяг, це наш національний оберіг, це наша історія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу.

По-особливому цей день вирішили відзначити в Плисківській громаді. Адже мають намір спонукати людей до одягання вишиванок у цей святковий день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині при виконанні стрибка з парашутом загинув рятувальник

«Із 6 по 20 травня 2021 року за ініціативи сільського голови Плисківської сільської ради Марини Вірко відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини оголошує #онлайн_акція_Бабусина_вишивка. Мета акції – збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

До #онлайн_акція_Бабусина_вишивка запрошують долучитися жителів Плисківської територіальної громади та всіх небайдужих до збереження старовинної української вишиванки. Нехай ця символічна річ зітре кордони й об’єднує українців по всьому світу», – повідомляє у своєму дописі у Facebook голова Плисківської громади Марина Вірко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button