Суспільство

«Грошова допомога»: у мешканок Чернігівщини зняли з рахунків кругленькі суми

Хотіли отримати «грошову допомогу» в інтернеті, натомість втратили власні кошти: поліція Чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв.

«Натисніть, щоб отримати грошову допомогу» або «Заповніть заявку на виплати від ООН» – на такі оголошення в соцмережі натрапили дві мешканки Чернігівщини. Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити даних своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

21 липня до поліції звернулась 65-річна мешканка Ніжина із повідомленням, що з її банківського рахунку зникли 28 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.
Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі їй надійшло повідомлення з пропозицією оформлення «грошової допомоги».
Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки та вказала пароль входу до мобільного додатка інтернет-банкінгу.
Після виконання цих умов із рахунку жінки зникли гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрито схему незаконного заволодіння наркотичними засобами: чотирьом особам повідомлено про підозру

Цього ж дня до поліції звернулась 46-річна мешканка Бахмача з повідомленням, що з її банківського рахунку зникли майже 8 тисяч гривень.
Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги від ООН» і зацікавилася ним.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки та вказала пароль входу до мобільного додатка інтернет-банкінгу, перейшла в мобільний додаток свого банку нібито для підтвердження оформлення матеріальної допомоги та натиснула клавішу «1».

Після виконання цих умов із рахунку жінки зникли гроші.
Нині поліція розшукує причетних до шахрайства в межах кримінальних проваджень, відкритих за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» – ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.
Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання публікується лише в офіційних джерелах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button