Суспільство

Гуляти у парках і провітрювати приміщення: лікарі радять займатися профілактикою ГРВІ та ГРИПу

Станом на 5 грудня 2018 року у Чернігові відсутні хворі на ГРИП. Про це повідомляють у міському управлінні охорони здоров’я.

На щастя, ні серед дітей, ні серед дорослих нині не зафіксовано жодного випадку  грипу, лише ГРВІ.  Місяць тому прогнозували спалах інфекції можливо на кінець грудня, але зараз ми не володіємо жодною інформацією. Епідеміологічна ситуація спокійна і це добре, — зазначає очільник відомства Владислав Кухар.

Нині у чергах до сімейних лікарів сидять пацієнти із звичайною застудою, констатують у поліклініках.

Останні тижні ми, дійсно, приймаємо пацієнтів із застудою, але і таких не багато. Хворі на ГРИП відсутні, — розповідає лікар загальної практики сімейної медицини Чернігівської міської лікарні №4 Михайло Домший. Я ражу займатися профілактикою застуди, а саме збалансовано харчуватися, їсти вітаміни, більше гуляти на свіжому повітрі, наприклад, у парках, однак уникати місць великого скупчення людей. Працівникам офісів потрібно 3-4 рази на день відчиняти вікно і провітрювати приміщення хоча б на 15 хвилин. Якщо у кабінеті є працівник   навіть з легкими проявами застуди, провітрювати потрібно  якомога частіше.   

До слова, клінічними ознаками грипу є головний біль, біль у м’язах та горлі, підвищення температури тіла, кашель, нежить, закладання носа, в окремих випадках — розлади травлення. При перших проявах лікарі радять приходити на прийом. Заразитися вірусом грипу можна від іншої хворої людини повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом.

Ще статті по темі

Back to top button