Суспільство

Хомчак доручив провести перевірку стосовно домагань полковника в Чернігові

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак поставив завдання Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України провести службову перевірку за фактами, викладеними на сторінці одного з інтернет-порталів, щодо скарги жінки-військовослужбовця та її колег на дії керівника військової установи, з урахуванням матеріалів справи, внесеної до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань  Національною поліцією України 1 січня 2021 року. Про це повідомляють на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові відповідатимуть у суді за крадіжку майна

Зазначимо, що йдеться про 43-річну Ольгу Деркач, яка працює начальником відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній обласний військкомат). У статті, яка опублікована на сайті Gorod.cn.ua, жінка розповіла, що вже тривалий час вона та її колеги потерпають від дій керівника установи – 53-річного полковника Олександра Криворучка. Оприлюднити цю сумну історію її змусила нездорова психологічна атмосфера за місцем роботи та усвідомлення вседозволеності і безкарності з боку її кривдника.

У Збройних Силах України створено робочу групу щодо детального вивчення фактів, запобігання і протидії проявам дискримінації та сексуальних домагань на робочому місці серед військовослужбовців. Її роботою опікуватиметься радниця Головнокомандувача ЗС України з гендерних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button