Суспільство

Хто виграє чеську Першу лігу 2022/2023: прев’ю

Поточний сезон чеської Першої ліги у розпалі та в рамках регулярного чемпіонату команди провели більше двох третин матчів. Після завершення 30-го туру наприкінці квітня 2023 року перша шістка клубів з турнірної таблиці відбереться до чемпіонської групи. Саме представники цих шести колективів розіграють між собою звання чемпіона Чехії з футболу. При цьому головними претендентами на чемпіонство вже зараз можна виділити лише трьох учасників змагань.

Букмекери вважають, що основна трійка претендентів на чемпіонський титул така: Празька Славія, Спарта Прага та Вікторія Пльзень. Проаналізувавши форму даних колективів можна буде з більшою ймовірністю передбачити, який із цих клубів здобуде золоті медалі.

Славія Прага

«Червоно-білі» проводили досить непогану регулярну першість і після 23 турів очолювали турнірку. При цьому другу празьку Спарту хлопці Йіндржиха Трпишевського випереджали лише на два залікові бали. Вигравши в 17 поєдинках, Славія Прага двічі зіграла внічию і чотири рази зазнала поразки. Поступилися «клаптеві» Градець-Кралове, Вікторії Пльзень, Сігме Оломоуц та Чеське Будейовіце. Усі програші були виїзними та «сухими». При цьому на «Сінобо Стедіум» команда демонструє чудові результати та досить справно набирає очки.

Дітище «Sinobo Group» та «CITIC» заздалегідь гарантувало собі місце у чемпіонській групі. Крім того, «червоно-білі» мали кращу атаку і оборону в лізі. Забиваючи в середньому майже по три м’ячі за 90 хвилин ігрового часу, «клаптеві» пропускали менше одного гола. Празький колектив має гарний підбір гравців і замахнувся на восьме чемпіонство в історії клубу цілком реально.

Спарта Прага

«Червоні» є найбільш титулованим футбольним клубом Чехії. При цьому останній чемпіонський титул празька Спарта виборола в сезоні 2013/2014. У поточному розіграші чемпіонату підопічні Бріана Пріске мали досить впевнений вигляд. Після 23 турів столична команда знаходилася на другому місці в турнірній таблиці. Відстаючи на два очки від першої Славії Праги, «залізна Спарта» так само випереджала третю Вікторію Пльзень. Тож вся боротьба за медалі у Ладислава Крейчі та компанії ще попереду.

Мешканці «Дженералі Чеська пойищівна Арена» після 23-х ігор виграли 15 разів, у 6 випадках розписали світову і двічі програли. Поступилися пражани лише Ліберцеві вдома та Славії Празі на виїзді. Також слід зазначити, що «залізна Спарта» мала другу за силою атаку в лізі. Більше забивали лише «клаптеві». У «червоних» талановитий тренер і досить непоганий склад як для чеської першості. Тож недооцінювати торішнього бронзового призера чемпіонату не варто, у Ладислава Крейчі та партнерів непогані шанси на чемпіонство.

Вікторія Пльзень

«Червоно-сині» проводили не надто впевнений сезон, але після 23-х зіграних матчів у Першій лізі йшли у найсильнішій трійці турнірної таблиці. Відстаючи від другої празької Спарти на два залікові бали, Вікторія Пльзень на шість очок випереджала четвертий Богеміанс та п’ятий Словацько. В атаці «вікторка» грала непогано, але забивала менше празької Славії та Спарти. При цьому оборона у дітища Адольфа Шадека була дуже надійною і пропускала менше одного гола за гру. Здобути золоті медалі Лукашу Гейде та партнерам буде непросто, але зробити це гравці можуть.

По ходу сезону у «червоно-синіх» була велика кількість травмованих гравців, але 2023-го лазарет почав пустіти. Тож тренерський штаб міг випускати максимально бойовий склад. При цьому навіть у найкращих кондиціях цього сезону Вікторії Пльзень неймовірно складно конкурувати з «червоно-білими» з Праги. До того ж поточного року чинний чемпіон Чехії у чемпіонаті програв більше ігор, ніж минулого. Безумовно, списувати з рахунків команду, що належить Адольфу Шадеку, не слід. Проте здобути золоті медалі цьому колективу буде вкрай непросто.

Наш прогноз

Вікторія Пльзень невпевнено виглядала у 2023 році і досить часто втрачала очки. Саме втрати залікових балів у регулярній першості можуть негативно вплинути на турнірне розташування «вікторки». Все ж таки з великою ймовірністю «червоно-синім» доведеться задовольнятися «бронзою». Чемпіонський титул, найімовірніше, розіграють між собою дві празькі команди. Виходячи з форми колективів та сили складів перевагу тут слід віддати Славіє Празі. Щоб почати ставити ставки на спорт і заробляти гроші, рекомендуємо Pin Up скачать.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button