Суспільство

Художник Віталій Гідеван представив свою роботу на конкурсі муралів для Чорнобильської АЕС

На сторінці Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» у Facebook опубліковано ескізи муралів, що надіслали впродовж місяця різні автори. Усі ескізи візьмуть участь у конкурсі. Той з них, який стане переможцем, зобразять на будівлі Чорнобильської АЕС.

Композицію відтворять на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС. Відтак мурал щодня бачитимуть близько тисячі осіб персоналу та відвідувачів станції.

Розмір муралу становитиме 18,5 м на 57,9 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція «Порятунок»: працівники ЧАЕС піднялися на дах саркофага

Переможця конкурсу, якого визначить експертне журі з урахуванням голосування на Facebook-сторінці ЧАЕС, нагородять ексклюзивною дводенною персональною екскурсією на Чорнобильську АЕС та в місто Прип’ять, а також грошовою премією.

Подача заявок завершилася 3 травня 2019 року.

Підтримати уподобанням малюнок, який вам сподобався, можна на сторінці Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» у Facebook. Переходьте до альбому з ескізами, дивіться й голосуйте. Ваші вподобання дадуть додаткові бали учасникам, що наблизить їх до перемоги в конкурсі.

Результати голосування і конкурсу оголосять 31 травня.

Варто зазначити, що серед учасників є й виходець із Чернігівщини, прилуччанин Віталій Гідеван. Його робота називається «Дотик». Це анімована історія. AR-мурал з доповненою реальністю (якщо навести телефон на малюнок, картина оживатиме). Відвідувачі зможуть не лише побачити красиве композицію, а й поринути у глибину зображеного, побачити і пережити історію самостійно. На думку автора, це стане родзинкою екскурсії.

60175876_1278347888985471_7999472735937888256_n

Ще статті по темі

Back to top button