Суспільство

Ічня після «бомбардувань»: як відновлюється пошкоджений регіон

Після пожежі на військових складах із боєприпасами під Ічнею минуло вже майже чотири місяці. Тоді для подолання наслідків трагедії і запобігання її розвитку було кинуто сили мало не всієї країни.

Сьогодні ЧЕline поцікавився в Сергія Сергієнка, заступника голови Чернігівської ОДА та керівника штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі, чи подолано до кінця наслідки біди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ічнянщина після вибухів: питання №1 – житло для постраждалих

«Торік було проведено фінансування. З обласного бюджету на Ічнянську громаду було перераховано приблизно чотири мільйони гривень. Два мільйони ОТГ використала, два мільйони залишаються для виконання подальших робіт.

Щодо виконаного і запланованого. Минулого року було куплено 17 будинків для постраждалих людей. На сьогодні ще вирішується питання про купівлю ще п’яти будинків. Усе відбуватиметься згідно з процедурою – обстеження, висновок щодо будинків. Далі готуватимемо документацію на Міністерство регіонального розвитку про можливість відшкодування коштів.

Крім того, залишились поточні ремонти, що не були завершені минулого року у зв’язку з погодними умовами. І додатково цього року маємо приблизно 80 звернень громадян стосовно відшкодування збитків. Тому зараз у нас розроблена програма, де зазначені завдання місцевим органам самоврядування стосовно підготовки документів для фінансування з резервного фонду держаного бюджету – щодо аварійного відновлення, щодо соціальної сфери і щодо житлових будинків. У пріоритеті – питання з придбання житла. Воно перебуває на контролі обласної адміністрації», – розповів Сергій Сергієнко.

Також ЧЕline повідомили, що військова частина в смт Дружба залишається, її не ліквідовують і вона продовжить роботу.

Ще статті по темі

Back to top button