Суспільство

Іду на ви: дослідник з Чернігівщини оголосив «війну» українським археологам

У відповідь на звинувачення в корупції назвали брехуном і фейкоробом. Це сторінка протистояння громадського діяча та хранителя курганів Безводівка Ічнянського району Олександра Кликавки з археологічною спільнотою… України.

Почалося все з того, що археологи України заперечували астрономічну функцію курганів, котру активно підтримував та пояснював дослідник, який родом із Чернігівщини.

«Для них це тільки могили, археологічні пам’ятки. Відкидається те, що з допомогою курганів можна визначати сонцестояння, рівнодення, місячні цикли тощо», – пояснює Олександр Кликавка.

У відповідь він звинуватив археологічну спільноту в корупції на розкопках. За це громадського діяча видалили з усіх археологічних спільнот у Facebook і почали активно там критикувати. Головним опонентом пан Кликавка вважає ГО «Спілка археологів України».

«Вони не можуть вести конструктивний діалог. Відповідати на аргументи аргументами. Думаю, зараз там готуються до того, щоб мене дискредитувати. Але після того, як вони це зроблять, я озвучу дуже багато гучних фактів щодо їхньої діяльності», – сказав Олександр Кликавка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button