Суспільство

iPhone 15 перегрівається: міф чи правда

Після надходження нової лінійки смартфонів у продаж у мережі з’явилося безліч повідомлень від користувачів, які скаржилися на надмірну температуру пристрою, що підвищується як під час бездротової зарядки, так і виконання базових завдань — перегляд соціальних мереж або спілкування. У цьому звинуватили титановий корпус і помилку розробників, але насправді причина зовсім в іншому. А головне, її успішно вирішили. Детальний огляд нюансів дозволить переконатися, що Айфон 15 повністю безпечний, як і його старші побратими — Pro і Pro Max, тому покупка гарантовано не розчарує майбутнього власника.

Нагрів — варіант норми

Відразу після покупки новий власник активно переносить дані з попереднього смартфона або резервної копії, що залучає значну частину ресурсів системи. Це зумовлено одночасним виконанням широкого спектра дій:

  • встановлення нового ПО;
  • переіндексація;
  • копіювання даних;
  • зміна налаштувань.

На цьому етапі легке нагрівання цілком можливе — це не свідчить про якісь несправності. Після завершення налаштування нормальна температура відновиться і проблема більше не турбуватиме користувача.

Чи винний титановий корпус

У нагріванні звинуватили саме неправильний вибір матеріалу для основної частини пристрою. Ось тільки титан краще розсіює тепло, якщо порівнювати його з нержавіючою сталлю, яка використовувалась раніше. Відповідно, проблема має бути не в оболонці, а в «начинці», але й система охолодження функціонує бездоганно.

В усьому виною виявилися деякі помилки в новій iOS. Її оперативно виправили та доопрацьовали — оновлення вже доступні і не варто ними нехтувати.

Чи підійде будь-який кабель Type-C

Apple неодноразово підкреслює, що в жодному разі не варто використовувати неоригінальні девайси для поєднання з iPhone. Тому не варто використовувати старий зарядний пристрій, що залишився від попереднього смартфона на Android.

Придбати аксесуари можна в інтернет-магазині Estore.ua, як і нову лінійку Айфонів. Це дозволить зберегти працездатність акумулятора на тривалий період, а головне — не зіткнутися з можливими збоями в роботі або несправностями, спричиненими невідповідними девайсами.

Програми-шкідники

Не тільки помилки в iOS 17, але й програмне забезпечення, що встановлюється, може стати причиною нагріву корпусу. Найчастіше користувачі не відчувають зміни температури — її повністю компенсує чохол. Але якщо проблема виникла, то вона може бути обумовлена роботою таких додатків:

  • Asphalt 9: Legends;
  • Instagram;
  • Uber.

Розробники Apple вже виявили ці недоліки і провели переговори, а також спільну роботу щодо їх усунення, яка завершилася випуском відповідних оновлень. Попри жваві суперечки та обговорення на просторах мережі, з сильним нагріванням корпусу користувачі стикалися лише в поодиноких випадках і тільки до встановлення фінального оновлення iOS 17. На цю мить усі моделі нової лінійки функціонують бездоганно, а їхня працездатність, як і ефективність системи охолодження, не викликає жодних нарікань.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button