Суспільство

Історії незламних: хлібопекарські підприємства на околиці Чернігова відновили свою роботу

На околиці Чернігова є три підприємства, які пов’язані між собою хлібопекарським виробництвом. З перших днів повномасштабного вторгнення там стало дуже небезпечно. Все ж до 7 березня робота тут кипіла. Після прильоту безпосередньо на територію одного з підприємств процес зупинили.

Про це повідомив голова ОВА В’ячеслав Чаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 переробних підприємств Чернігівщини отримали грант за програмою «єРобота»

«Повернувшись на виробництво після деокупації області, просто руки опускались від побаченого, — розповідають керівники підприємств Олександр Шимерлюк та Артем Акопян. — Було майже повністю знищено все виробниче обладнання. Зокрема унікальна піч, запрограмована на випікання широкого асортименту кондитерських виробів. Її купили та встановили перед початком вторгнення. Пошкоджено та знищено мийки, витяжки, холодильники, дахи та стіни в цехах. Але ні на секунду не промайнула думка покинути справу життя та залишити свого споживача. У голові будувались плани відновлення виробництва».

Власними силами все прибрали, відремонтували, налагодили і запустилися.

«Що найбільше здивувало у ті часи, — зазначає Олександр Шимерлюк, — це те, що працівників не довелось умовляти повернутись на робочі місця. Люди зібрались в один день і готові були працювати понаднормово та без заробітної плати, лише щоб відновити зруйноване та розпочати виробництво».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button