Суспільство

Із 15 лютого на Чернігівщині заборонено вилов щуки

Щука – бажаний видобуток для рибалок-аматорів, а її лов – захопливе заняття. Але є періоди, коли цей вид перебуває під особливою охороною. З 15 лютого в Україні вводиться заборона на лов щуки, що триватиме до 31 березня.

Про це повідомляє Мезинський НПП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимова повінь: дачі та дороги поблизу Чернігова починає затоплювати

Охоронні заходи пов’язані з початком нересту цього виду. Щука йде на нерест раніше за інших риб, оскільки вона не така вимоглива до прогріву води, а іноді нереститься навіть під кригою. Прісноводна хижачка дуже важлива для балансу іхтіофауни, вона є своєрідним регулятором: знищує малоцінну дрібноту, хворих та ослаблених риб, що сприяє кращому зростанню цінних видів та оздоровленню їх популяцій.

Зверніть увагу, що за вилов щуки під час нерестової заборони передбачена серйозна відповідальність. За незаконне добування (вилов) щуки в межах природно-заповідного фонду передбачено адміністративну відповідальність і відшкодування завданої шкоди в розмірі 17 467,62 грн за один екземпляр. Також порушнику може бути призначено адміністративний штраф у розмірі 153-408 грн + судові збори. Повторне заподіяння шкоди та грубе порушення правил риболовлі передбачає кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button