Суспільство

Із телефону – просто до бюджету: Атрошенко переймає досвід друзів з Естонії та Харкова

На ранковій мерській нараді Владислав Атрошенко дав доручення управлінню економіки «розкласти по поличках» інформацію щодо паркоматів у місті.

«Харків зробив так. Вони уклали угоду з «Водафоном», якщо я не помиляюся, щодо організації безпечного міста. За прикладом Таллінна (столиця Естонії. – Авт.) у них усе, що стосується паркування там, робить оператор Водафон. Усі автомобілісти сплачують кошти зі своїх телефонних рахунків. Просто до бюджету», – розповідає міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трекри і велопарковки: німецькі мрії Атрошенка

Очевидно, вояжі градоначальника до Харкова марно не минають і тепер виливаються в «реформи» з перерозподілу фінансових потоків.

До речі, згаданий досвід Естонії можуть переймати від «естонських» партнерів Чернігова, які так міцно укорінились у нашому місті з приходом до керма Владислава Атрошенка. Фірми-«вихідці» з Естонії, які, подейкують, є власністю міського голови, – монополісти «Центр-ліфт» і приватний ЖЕК «Майас Сілтумс» можуть отримати до своєї когорти ще одну посередницьку бізнес-монополію – парковочну.

«Я спілкувався кілька хвилин у холі з фірмою, що встановила паркомати, і водночас у мене є доповідна управління економіки, що там не все так райдужно, що там низька окупність. Розкладіть по поличках усю інформацію щодо цього. Візьміть добу на це», – дає вказівки міський голова. Очевидно, для того, щоб змінювати «власників бізнесу», треба побачити його рентабельність, що й повинне показати управління економіки.

Ще статті по темі

Back to top button