Суспільство

Із жовтня підвищується вартість проїзду в громадському транспорті Чернігова

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. З жовтня місяця базовий тариф на одну поїздку дорівнюватиме 8 гривень. За умови розрахунку транспортною карткою – 6 гривень. За наявності учнівського квитка та розрахунку електронною карткою – 3 гривні за поїздку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На два дні перекриють рух на вулиці Захисників України

За словами чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, вартість існування повноцінної транспортної моделі сучасних транспортних перевезень коливається в межах від 100 до 150 мільйонів гривень. За такої транспортної моделі автобуси і тролейбуси ходитимуть хвилина в хвилину на кожну зупинку, згідно з графіком. Водії при цьому зможуть отримувати достойні заробітні плати. Буде діяти виключно безготівковий розрахунок, відповідно, якого з’являться чіткі цифри щодо пасажиропотоку та кількості пільгових перевезень. Також електронна фіксація пасажиропотоку дасть можливість розуміти, на яких маршрутах необхідно збільшити кількість рухомого складу, а на яких зменшити. Все це дасть змогу ефективно керувати транспортними перевезеннями в місті. Для повного оновлення рухомого транспорту Чернігова потрібно закупити 50 великих 12-метрових автобусів на 100 пасажиромісць і 110 автобусів середньої місткості на 50 пасажиромісць. Але, за словами Владислава Атрошенка, проводити таку закупівлю в умовах невизначених цін на газ і неможливості спрогнозувати бюджетні надходження в наступному році дуже ризиковано.

Водночас Чернігів готується до запровадження в усьому громадському транспорті валідації та єдиного електронного квитка на оплату проїзду.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button