Суспільство

Керуватимуть дронами та проводитимуть OSINT: МОН анонсувало шкільну програму «Захисту України»

Міністерство освіти та науки (МОН) анонсувало нову навчальну програму для предмета «Захист України» для учнів 10-11 класів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

До програми включили вивчення керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел (OSINT) та психологічної стійкості. Для закріплення навичок обов’язково проводитимуться навчально-польові збори або тренінги.

Програма для 10 класів включатиме вивчення основ національної безпеки та оборони, озброєння та військової техніки, а також принципів управління та планування. Особлива увага буде приділена практичним навичкам, як-от орієнтування на місцевості, інженерна фортифікація та стрілецька підготовка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці пройшла спартакіада до Дня міста (фото)

Для учнів 11 класів програма акцентуватиме на розвитку військових технологій, інформаційній безпеці та поглибленні знань з домедичної допомоги. Старшокласники також вивчатимуть методи захисту цивільного населення в кризових ситуаціях та способи оборони країни.

Заняття з курсу будуть проходити один раз на місяць. Для цього будуть створені спеціально обладнані осередки з комп’ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для навчання наданню першої допомоги.

Понад 100 тренерів вже пройшли навчання і готові ділитися своїми знаннями з вчителями з різних регіонів.

«Оновлення програми спрямоване на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій. Ми надаємо особливу увагу розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства», — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

МОН сподівається, що нова програма «Захист України» допоможе школярам стати більш підготовленими та свідомими громадянами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button