Суспільство

Кіно на сіні: на Чернігівщині стартував фестиваль пам’яті Кантера

На мистецькому хуторі Обирок, що на Чернігівщині, розпочався кінофестиваль «Кіносарай», присвячений пам’яті режисера Леоніда Кантера. Він триватиме до другого липня. Про це повідомила організатор заходу Катерина Мізина, передає УНІАН.

«Цього літа фестиваль є особливим. З нами немає Леоніда Кантера. Леонід попросив нас усіх зібратися на кінокемпі без нього і провести дуже світлий позитивний фестиваль.Тож усі, хто любив Леоніда та його “країну мрій” Обирок, приїхали 29 червня – 1 липня зустрітися та радісними спогадами і хорошим кіно згадати найкращого документаліста і продюсера України», – сказала вона.

Проживання на фестивалі передбачається у наметах. Окрім того, у «Кіносараї» не сидять на стільцях і не їдять попкорн – глядачі можуть вмоститися на запашному сіні і дивитися фільми на великому екрані». У програмі фестивалю – перегляд українських стрічок «Припутні», «Жива ватра», «Стрімголов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції розповіли про обставини самогубства Леоніда Кантера

До того ж, показуватимуть фільми, присвячені самому Леоніду Кантеру, а також ув’язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову. Кожен ранок розпочинатиметься запливом уздовж Полковничого озера та із занять йогою. Гість фестивалю – репер із Чилі Ser y Ester.

За словами Мізиної, на кінофесті зібралися близько 150 учасників. Вона стверджує: цей захід стане прощанням із режисером Кантером, який 4 червня наклав на себе руки на Обирку.

Леонід Кантер заснував хутір Обирок у грудні 2007 року на місці закинутого села. Щороку там проводили мистецькі заходи.

Кантер був співрежисером документальної стрічки “Міф” про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі. “Український інтерес” встиг поспілкуватися з режисером перед виходом стрічки. В інтерв’ю він розповідав про фільм та свою роботу як режисера.

Ще статті по темі

Back to top button