Суспільство

Кочові скульптури: біля екостежки в Ялівщині утворилося звалище «казкових» фігур (Фото)

Біля екостежки в Ялівщині просто неба лежать кілька скульптур казкових персонажів, які раніше розміщувалися в Березовому Гаю.

На знахідку натрапила чернігівка Інна Олешко, прогулюючись екостежкою разом із донькою. Вона зазначила, що побачила скульптури на відстані двох метрів від доріжки.

«Ми йшли вздовж екостежки, яка вже доволі захаращена. Хотіли прогулятися до місця, де є величезні барельєфи Маркса, Енгельса та Леніна, що вже багато років також валяються біля стежки. І ми побачили, що на цьому місці з’явилося щось нове. Коли придивилися, то впізнали скульптури, які раніше стояли в Березовому Гаю. Замість того, щоб їх утилізувати, скульптури якимось чином вивалили біля екостежки», – розповіла Інна Олешко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин обіцяє гроші за допомогу в пошуку скульптури Бернеса

Як повідомив екоактивіст Сергій Безбородько, який уже багато років займається облаштуванням Березового Гаю, ці скульптури давно просили демонтувати.

«Вони доволі старі, їм десь по 30-40 років. Усі в занедбаному стані, напіврозвалені. У деяких нема очей або частин тіла. Кілька років ми просили прибрати їх із Березового Гаю, і цієї весни, в березні, співробітники КП «Зеленбуд» демонтували скульптури», – зазначив Сергій Безбородько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пам’ятник Іллі Муромцю приберуть зі скверу Хмельницького

Як вони з’явилися біля екостежки, пояснив директор РЛП «Ялівщина» Володимир Свердлов. За його словами, скульптури на територію парку закинули вандали.

«За адресою Жуковського, 6 є територія, що належить КП «Зеленбуд». Це посеред «Ялівщини». Наскільки мені відомо, скульптури були привезені саме туди. Але через те, що ця територія не огороджена, то на неї без перешкод проникли вандали та скинули скульптури в яр біля екостежки», – розповів Володимир Свердлов.

Про наміри «Зеленбуду» – забирати чи утилізувати скульптури – ЧЕline вирішив поцікавитися на підприємстві. Проте його директор Роман Старіков на дзвінки редакції не відповідає.

Фото Інни Олешко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button