Суспільство

«Кохайтеся, а про документи подбаємо ми»: чернігівський РАЦС працюватиме до опівночі

У День закоханих, 14 лютого, чернігівський РАЦС працюватиме до опівночі. Ініціатором такої новації, що триває вже другий рік, стало Міністерство юстиції України.

За словами начальника управління державної реєстрації ГТ управління юстиції в Чернігівській області В’ячеслава Хардікова, вони діють, керуючись «юстиційним» кредо – «Кохайтеся, а про документи подбаємо ми». Тобто надання низки послуг для спрощення процедури. Заощаджуємо час наших громадян.

«Проект діє вже другий рік. Він спрямований на те, щоб пари, які хочуть подати заяви для реєстрації шлюбу, могли це зробити в будь-який зручний час. Наприклад, якщо ввечері хлопець освідчується коханій, то щоб пара того ж дня могла піти й подати заяву до РАЦС. Також цього дня в РАЦС реєструватимуть шлюби людей, які подавали заяви завчасно.

Окремо завдяки проекту «Шлюб за добу» в Чернігівському міському палаці культури, в Ніжині та Корюківці можна буде зареєструвати швидкий шлюб. Цього дня міський палац культури працюватиме до 20.00 і братиме за послугу «Шлюб за добу» мінімальну вартість. Тобто ціна буде як за шлюб без урочистостей, проте відбуватиметься з урочистою церемонією. Така своєрідна акція», – розповів В’ячеслав Хардіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День закоханих РАЦСи по всій країні працюватимуть до опівночі

Акція проходить по території всієї України, працюватимуть 94 відділи. В Чернігові до опівночі прийматиме заяви лише Чернігівський РАЦС.

Окрім цього, в День закоханих представники РАЦСу проведуть урочисту церемонію о 10.30 біля П’ятницької церкви. Це місце вибрали через наявність «каменя бажань» у стінах цієї церкви.

Ще статті по темі

Back to top button