Суспільство

Колектив Чернігівського драмтеатру – серед лідерів галузі

Така гарна новина надійшла до Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка від голови оргкомітету Національного бізнес-рейтингу в Україні Литвинової І.В.

За підсумками загальнодержавного комплексного ранжування юридичних осіб на основі аналізу фінансово-економічних показників у вересні п.р. було визначено найуспішніших представників національної економіки. Дуже приємно було дізнатися, що наш чернігівський театр завдяки ефективності обраної стратегії розвитку зайняв високі позиції в рейтингу та був номінований на відзнаку «Лідер року 2018»:

–  «Золото рейтингу» (2 місце із 9 номінантів) серед суб’єктів господарювання України за показником «Тривалість фінансового циклу»;

–  «Золото» (1 місце) серед суб’єктів господарювання Чернігівської області за показником «Чистий дохід від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марафет облмуздрамтеатру обійдеться у понад 4 мільйони

Звання лідера підтверджується Національним сертифікатом і медаллю «Лідер року 2018».

І хоча Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка насамперед є культурно-мистецьким закладом, успішну діяльність якого підтверджено чисельними нагородами, дипломами та гран-прі за участь у найпрестижніших театральних фестивалях і конкурсах, високі фінансово-економічні показники діяльності закладу теж мають важливе значення, оскільки від цього залежить спроможність театрального колективу не тільки виживати у вкрай важких умовах сьогодення, а й забезпечувати високий рівень творчої складової діяльності театру. Бо постановка прем’єрних вистав, створення нових концертних програм, проведення фестивалів, організація гастрольних поїздок потребують значних капіталовкладень – це і гонорари авторам драматургічних і музичних творів, створення декорацій і забезпечення акторів реквізитом, пошиття сценічних костюмів, придбання сучасної освітлювальної і звукоапаратури та багато інших складових, від яких залежить якість кінцевого продукту творчої діяльності всього колективу. А якщо додати потребу освітлювати й опалювати величезні площі театрального приміщення, створюючи комфортні умови для глядачів, проведення капітального ремонту сцени, покращення інтер’єрного оформлення кулуарів і театральної зали, то досягнення таких високих показників фінансово-економічної діяльності насправді стає запорукою високого авторитету закладу в Україні та зростання популярності серед глядачів.

Раїса Міненко,

керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще статті по темі

Back to top button