Суспільство

Коли в Чернігові та області будуть шкільні канікули

Цього року шкільні канікули, як і багато чого іншого в нашій країні, набувають дедалі більше рис демократичності та децентралізації. Свобода вибору й тут працює.

Так, за інформацією Олени Соронович, заступника управління освіти Чернігівської ОДА, в більшості шкіл області зимові канікули триватимуть із 28 грудня по 12 січня або з 30 грудня по 14 січня. Але наразі, згідно з чинним законодавством, у закладах освіти можуть самостійно визначати, коли в них будуть осінні, зимові та весняні канікули. Маємо лише одне обмеження – на всі три блоки канікул, крім літніх, має припадати не менше ніж 30 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд доплачуватиме кращим школам Чернігівщини

За таких умов у низці ОТГ і районів області маємо інші строки зимових канікул. У більшості початком стає 23, 25, 26 грудня, а закінчуються 12, 14 січня. Наприклад, на власний розсуд канікули організували в Ріпкинському, Срібнянському, Семенівському районах, Комарівській громаді тощо.

У Чернігові, як і планувалося від самого початку, канікули триватимуть із 23 грудня по 12 січня.

Також в управлінні освіти зазначають, що дати канікул можуть змінюватись із різних причин, найчастіше це відбувається через епідеміологічну ситуацію на тій чи іншій території.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button