Суспільство

Комунальники Чернігова можуть складати адмінпротоколи про порушення благоустрою

Тепер у Чернігові складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, уповноважені також і посадові особи відділу благоустрою та відділу екології управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. Таке рішення 15 жовтня ухвалив на своєму засіданні виконком Чернігівської міської ради. Рішення прийняте для посилення контролю за дотриманням Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова.

До цього рішення такі приписи та протоколи складали інспектори КП «Муніципальна варта». Тепер коло осіб, яким надане таке право, розширили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові проведуть благоустрій усіх «народних» пляжів

При обговоренні проекту цього рішення на засіданні виконкому керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц зазначив, що воно спричинене, в першу чергу, великою кількістю розкопок по місту. Тепер фахівці управління, які відають ордери на порушення об’єктів благоустрою, зможуть і вживати попереджувальні заходи при порушенні їх умов.

У свою чергу, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на тому, що рішення є поки що експериментальним і через півроку його результати перевірять та визначаться на подальший час.

***

Статтею 152 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, а також правил благоустрою територій населених пунктів.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 152 КУпАП мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами (а у населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, – виконавчими органами, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button