Суспільство

Конверти щастя: чернігівці пригадали «живе» спілкування справжніми листами

Мабуть, кожен із нас колись отримував справжні «живі» паперові листи. Пригадуєте дні, а, можливо, навіть тижні чекання особливих конвертів від близьких людей? В очікуванні ми щодня перевіряли поштові скриньки…

Зараз про конвертне спілкування фактично всі забули, адже в епоху інтернетного прогресу цей сервіс потихеньку відходить у небуття.

Але сьогодні, у Всесвітній день пошти, ми вирішили пригадати часи листування та запитали про це в чернігівців.

1

Ірина Харченко

«Останній лист я отримувала ще в школі, це приблизно 1998-2000 рік. Щодо емоцій, звісно, ніколи не забуду, як, ідучи додому, кожного разу заглядала до поштової скриньки на першому поверсі під’їзду.

У сучасному світі люди, на жаль, поринають у власний світ, забуваючи про приємні, теплі емоції. Живе листування з людиною, котру любиш, шануєш, за якою сумуєш, викликає саме такі почуття».

Анастасія Крот2

«Живих» листів уже років сто не отримувала. І якби отримала, то, мабуть, дуже здивувалася б. Хоча досі в мене є особлива коробка, в якій зберігаю листи від близьких людей. Особливо смішно перечитувати дитячі листи брата – з малюнками і дитячими анекдотами.

Ця пам’ять гріє мої серце і душу. У моїх батьків досі є листи їхнього першого кохання. Вважаю, що людина, яка отримала живого листа, отримала частинку тепла. Це не холодне смс, скопійоване в інтернеті. Пригадую те особливе почуття, коли з нетерпінням чекаєш листа і біжиш додому його відкривати. Люди розпрощалися з папером»…

3Сергій Гривко

«На жаль, живі листи зараз надсилають тільки бюджетні установи та інколи бувають рекомендовані листи! А в нашому сьогоденні листування замінили соціальні мережі та мобільні телефони, де швидко можна відіслати листа.

Хоча і в майбутньому хотілось би, щоб бюджетні установи перейшли на електронне листування, що дасть змогу економити».

 

Станіслав Єфименко4

«По роботі щодня отримую «живі» листи по декілька штук, а в звичайному житті листи не пишу й не отримую. І вважаю це нашою проблемою, оскільки отримати листа на пошті значно приємніше, аніж «бульк» на ноутбуці».

5Сергій Стук

«Надсилав/отримував щось два роки тому. Паперові листи нині відправляють лише в діловому листуванні. А «Укрпоштою» – коли не поспішають. Або приходять паперовими листами якісь неприємні речі на зразок «сплати податок й засни спокійно хоч навіки». Тож нічого приємного в отримуванні паперових листів нині немає».

 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button