Суспільство

Корюківська лікарня отримала нове обладнання та приміщення моргу

У Корюківській центральній районній лікарні введено в експлуатацію нове приміщення моргу, а для пологового відділення подаровано сучасне обладнання.

З часів свого заснування для проведення розтинів та інших патологоанатомічних досліджень, а також зберігання тіл померлих лікарня користувалася невеликим, практично не пристосованим для цього приміщенням – маленькою кімнатою, що не відповідала встановленим нормам. Відтепер ситуація кардинально змінилися на краще, адже, за словами заступника головного лікаря з медичної роботи Володимира Шуміліна, морг набув зовсім іншого вигляду.

Про це повідомили в прес-службі управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

«Головне – що тут створено всі необхідні умови як для здійснення розтинів, так і для відспівування небіжчиків, – розповідає Володимир Шумілін. – У морзі встановлено новітнє холодильне обладнання – три камери для зберігання тіл, автоматичний підйомник, меблі. Окрім того, ми потурбувалися про заміну каналізації та водогону і маємо тепер гарячу воду. Працюватиме душова та окремий кабінет для лікаря. Свого прозектора чи патологоанатома ми не маємо (у разі необхідності запрошуємо спеціаліста з Чернігова), але представники обласного бюро судово-медичної експертизи, що в нас проводять свої дослідження, вже високо оцінили умови, в яких вони будуть працювати».

Також Володимир Шумілін зазначив, що кошти на ремонт приміщення моргу виділені з районного бюджету, а обладнання придбано за рахунок державно-приватного партнерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онкодиспансер та обласну лікарню реорганізують

Новітнім обладнанням поповнилося і пологове відділення лікарні – італійська асоціація «Кассаго кличе Чорнобиль», представники якої 19 грудня у черговий раз побували у Корюківці, подарувала закладу апаратуру для надання медичної допомоги немовлятам – веносканер, прилад для вимірювання рівня білірубіну у крові, лампу для фототерапії.

Відтак місцеві медики зможуть використовувати обладнання у щоденній роботі. Як зауважив Володимир Шумілін, італійці не вперше допомагають лікарні, раніше заклад від тамтешніх благодійників «Кассаго» та «Домані завтра» отримав санітарні автомобілі.

Ще статті по темі

Back to top button