Суспільство

Корюківська ОТГ завершує процес приєднання до громади трьох сільських рад

На позачерговій сесії Корюківської міської ради депутати прийняли ряд рішень стосовно добровільного приєднання населених пунктів Домашлинської, Олександрівської та Савинківської сільських рад до Корюківської міської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Зокрема, рішенням сесії поклали виконання обов’язків старост на території сіл, що входять до сільських рад на відповідних сільських голів; уповноважили виконуючих обов’язки старост вчиняти нотаріальні дії на відповідних територіях, включили в.о. старост до складу виконавчого комітету міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшується територія Корюківської ОТГ

За процедурою добровільного приєднання депутатами прийняті рішення про початок припинення Домашлинської, Олександрівської та Савинківської сільських рад як юридичних осіб та затверджені склади відповідних комісій з припинення рад в результаті реорганізації.

Правонаступником всього майна, прав та обов’язків приєднаних територіальних громад, за рішенням сесії, є Корюківська міська об’єднана територіальна громада.

Окрім цього депутати порушують клопотання перед Корюківською районною радою про передачу майна, що належить органам місцевого самоврядування, що приєднались до Корюківської міської ради Корюківського району Чернігівської області та знаходиться у спільній власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району та надання згоди на його прийняття в міську комунальну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Линовицька ОТГ збільшується на дві громади

Зауважимо, що висновок про відповідність Конституції та законам України проєктів рішень Корюківської міської ради «Про добровільне приєднання територіальних громад» був схвалений і затверджений відповідним розпорядженням в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації від 30 жовтня 2019 року №613.

Згідно з розпорядженням Корюківського міського голови з 7 листопада 2019 року:
– Єгунова Алла Іванівна приступає до виконання посадових обов’язків на посаді виконуючого обов’язки старости на території сіл Бешківка, Домашлин, Луковець;
– Лісений Віктор Миколайович приступає до виконання посадових обов’язків на посаді виконуючого обов’язки старости на території сіл Бурківка, Савинки;
– Редін Антон Леонідович приступає до виконання посадових обов’язків на посаді виконуючого обов’язки старости на території сіл Верхолісся, Олександрівка, Піски.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button