Суспільство

Кожній об’єднаній громаді – по поліцейському

Днями перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час наради з представниками Національної поліції України висловив думку, що для людей було б зручно, якби поруч із кожним старостою в об’єднаній громаді працював дільничний офіцер поліції.

«Це було б зручніше і громадам, і поліції, а головне – краще для людей. Бо, мабуть, кожен хоче почуватися захищеним, знати, що в його громаді є постійні, надійні поліцейські», — вважає В’ячеслав Негода.

Перший заступник міністра запропонував представникам Національної поліції підтримку у визначенні тих об’єднаних громад, які вже зараз готові сприяти створенню поліцейських станцій на своїх територіях.

Анатолій Серединський, заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, підтримав пропозицію Мінрегіону та зазначив, що деякі зі 144 уже створених у регіонах поліцейських станцій працюють в об’єднаних громадах, але загалом формувалися вони без прив’язки до процесу об’єднання.

«Ми готові розглядати пропозиції об’єднаних громад і надамо для цього мінімальні вимоги щодо оснащення станцій. Але розуміємо, що ці умови коригуватимуться кожного разу з врахуванням можливостей і особливостей громад. Вже маємо досвід, коли, наприклад, крім приміщення й оснащення, громади забезпечували поліцейських транспортом і паливом», — сказав Анатолій Серединський.

Ще статті по темі

Back to top button