Суспільство

Креативну та завзяту молодь запрошує на навчання факультет дошкільної, початкової освіти та мистецтв НУЧК ім. Шевченка

Сучасна молодь має великий вибір, до якого вишу вступити. Між тим, є навчальні заклади з історією та перевірені роками. Зокрема, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Адже випускникам цього закладу після закінчення навчання не становить проблеми знайти роботу. Це твердження справедливе і для випускників та студентів факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв із кафедри мистецьких дисциплін, яка нині запрошує на  навчання креативну, амбітну та перспективну молодь, що генерує нові ідеї і в майбутньому формуватиме еліту українського мистецтва.

«Ми готуємо педагогів для мистецьких шкіл, закладів дошкільної і початкової освіти. Також готуємо вчителів музичного мистецтва для шкіл і дитсадків, викладачів образотворчого мистецтва для художніх шків, художників, а також музикантів та виконавців. На магістратуру вступають зазвичай люди з досвідом, які вже викладають в школах і мають власні творчі доробки, зокрема організовують власні образотворчі виставки в Чернігові, а дехто в Києві, та інші заходи», – зазначив Валентин Нехай, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри мистецьких дисциплін.

За його словами, популярною є спеціальність «менеджмент соціокультурної діяльності».

«Є багато артистів, творчих особистостей, але залишається проблема з менеджментом у культурній сфері. Особливо вона була відчутна під час епідемії ковіду, коли більшість мистецьких закладів були обмежені у своїй діяльності та проведенні заходів. Заклади, що мали вправних менеджерів, переходили на віртуальні заходи – екскурсії, лекції тощо.

Тож наші випускники можуть знайти собі роботу не тільки у школі, а й зокрема у різних мистецьких закладах», – розповів Валентин Нехай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні троє людей захворіли на ботулізм

Абітурієнти, які виберуть для навчання факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв НУЧК ім. Шевченка, матимуть низку суттєвих переваг.

«Абітурієнтам із інших міст і громад Чернігівщини надається гуртожиток. У гуртожитку є укриття, де можна сховатися під час повітряної тривоги. В кімнати селять по 2-3 особи, перенаселення і двоповерхових ліжок немає.

Перспектива працевлаштуватися в школу цілком реальна, бо багато вчителів нині або передпенсійного або пенсійного віку.

До того ж, на педагогічні спеціальності виділяється більша кількість бюджетних місць, що також є перевагою.

А практику в школах можна пройти під керівництвом викладачів найвищої категорії, що також дуже важливо для майбутніх молодих фахівців», – пояснив переваги Валентин Нехай.

Студентів факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв охоче запрошують на практику і роботу різні заклади. Зокрема, співдружність «Артек Закарпаття» пропонує роботу івент-менеджерами, вихователями, музичними працівниками як на постійній основі, так і під час літніх змін.

Тож кафедра мистецьких дисциплін чекає на амбіційних, талановитих, неординарних і креативних вступників за такими освітніми програмами:

  • 014 Середня освіта (Музичне мистецтво ) ОС Бакалавр
  • 014 Середня освіта (Музичне мистецтво ) ОС Магістр
  • 025 Музичне мистецтво ОС Бакалавр
  • 025 Музичне мистецтво ОС Магістр
  • 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація ОС Бакалавр
  • 028 Менеджмент соціокультурної діяльності ОС Бакалавр
  • 028 Менеджмент соціокультурної діяльності ОС Магістр
  • 011 ОНП «Мистецька педагогіка», ОС Доктор філософії

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button