СуспільствоСуспільство (відео)

Критика Верховної Ради і «дорогі» латвійські будиночки : основне з наради Чернігівської міської ради (Відео)

«Велике питання, хто це все буде робити? Якщо у нас у Верховній Раді найцікавіші та найкреативніші ініціативи – крутити велосипеди в тюрмах, щоб вирішити питання енергетичної безпеки», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

З обговорення улюбленої теми виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако почалася чергова ранкова нарада Чернігівської міської ради. Критика нового законопроєкту нардепа від Чернігівщини та загалом діяльності Верховної Ради – те, без чого наразі не відбувається жодна зустріч у кулуарах міськради. 

«Так от, про це треба думати депутатам зараз у парламенті дуже активно, а не про те, чим вони займаються», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Та не забули керманичі міста і про основне завдання проведення нарад – вирішення робочих питань і звітування про стан справ у Чернігові.

«Ну… Сказати, що дуже добре, то не скажу. Так а в чому там проблема? – Вони дуже дорогі, якби нам такі гроші дали, ми побудували б», — Олександр Атрощенко – заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Пізніше Олександр Атрощенко пояснив, що буцімто мав на увазі те, що за кошти, які країна-партнер виділила на закупівлю двох будиночків, представники профільних установ міста могли б збудувати більше модульних домівок. Утім, виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако такі пропозиції відкинув.

Та вже за кілька хвилин виявилося, що гроші місту все-таки потрібні. Найбільше бюджет Чернігова потребує ПДФО військових, який планують перерозподілити з бюджету міст у державний бюджет. За словами Олександра Ломако, без цих надходжень бюджет міста Чернігів не зможе повноцінно покрити всі необхідні місту витрати.

«Що лишається? Лишаються десь приблизно ті кошти, що закладені у військові ПДФО. Якщо їх забрати, все – у міста взагалі нічого не лишається. Я вважаю, що й навіть більше – доведеться забрати з тих статей, у які ми щось заклали», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Та наразі забирати нічого нізвідки не доводиться – представники профільних установ міста за кошти бюджету міста планують закупити чотири тролейбуси з автономним запасом ходу, аби запустити їх до мікрорайону Подусівка.

«Це придбання містом хоча б чотирьох тролейбусів з автономним запасом ходу. Вони десь на 50% дорожчі за звичайні тролейбуси, які ми купили, але, в принципі, якщо порахувати вартість мережі, то воно для бюджету вигідніше, ніж його відновлювати, обслуговувати і так далі», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

За словами Олександра Ломако, планується, що придбати один автобус з автономним ходом вдасться в 2023 році. Купівля ще трьох запланована на перший квартал 2024 року.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button