Суспільство

Квитки на потяги в Україні подорожчають вже у травні

30 травня «Укрзалізниця» підніме вартість проїзду в пасажирських потягах на 12%. Необхідність у цьому на підприємстві пояснюють зростанням цін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівських тролейбусах подешевшає проїзд для школярів

Залізничники наголосили, що востаннє змінювали вартість проїзду в жовтні 2014 року, тож без урахування в тарифі економічних змін від того часу робота перевізника є збитковою. «Тільки в 2017 році «Укрзалізниця» отримала від перевезень пасажирів далекого сполучення 3,6 млрд грн збитку. Але навіть в таких умовах за останні чотири роки компанія майже вдвічі збільшила фонд заробітної плати залізничників і розширила соціальні гарантії для працівників», — наголосили в УЗ. Зменшення збитків через зміну тарифів має обернутися зростаннях зарплат працівників залізниці.

Українців запевнили, що до 29 травня включно квитки на більш пізні дати продаватимуться за поточною вартістю та не потребуватимуть доплати. Натомість на 1 жовтня заплановано другий етап підвищення цін – так само на 12%. Тож загалом у 2018 році вартість послуг «Укрзалізниці» збільшиться на 25%.

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button