Суспільство

Латвійські експерти розповіли жителям Городнянщини про сталий розвиток сільської території (Фото)

2 листопада у Городні відбувся семінар «Можливості для сталого сільського розвитку в Україні» для представників державних установ, сільськогосподарських підприємств, підприємців та громадських діячів.

Експертами заходу були:  Мартінс Цимерманіс, Церауксте, Латвія. Освіта – Латвійський сільськогосподарський університет. Наразі очолює Латвійський центр сільських консультацій та освіти.

Ростислав Кос, Івано-Франківськ, Україна. Освіта — Тернопільська Академія Національної економіки, виконавчий директор НУО «Карпатське коло». Сфери діяльності: Економіка, страхування та сільське господарство.

Едгарс Лінде, Озолнєки, Латвія. Віце-президент Латвійського представництва Європейського форуму сільськогосподарських та сільських дорадчих сервісів (EUFRAS).

Під час заходу присутні обговорили виклики для сталого сільського розвитку в Україні провівши паралель того, як це працює в Україні та Латвії. І зробили планування для сталого розвитку.

«Сьогодні це перший семінар з трьох семінарів, що відбудуться у Чернігівській області (м.Городня, смт.Козелець та м.Мена). У присутніх дуже багато запитань до латвійських та українських експертів, які мають великий досвід і можуть поділитися їм з нами.

Такі семінари вже пройшли у Черкаській, Вінницькій, Львівській та Івано-Франківській областях. Їх організовували партнери проекту громадські організації «NECU» та «Карпатське Коло». А вже у Чернігівській області організаторами є громадська організація «Громадський центр «ЧАС»»,— зазначила Вероніка Рибак, український партнер проекту, керівник громадської організації «Громадський центр «ЧАС».

* Семінари організовано за підтримки державного бюджету Латвії у рамках співпраці для розвитку від Міністерства закордонних справ Латвії. Відповідальність за зміст семінару лежить на організації «Латвійський зелений рух».

Ще статті по темі

Back to top button