Суспільство

Лікар-хірург із Сирії вже третій місяць працює в лікарні на прикордонні Чернігівщини

Уже третій місяць, як у Семенівській лікарні працює новий лікар-хірург Терек Аль Хамес, він родом із Сирії. Це перший досвід залучення іноземних спеціалістів до лікарні.

«Він – громадянин Сирії, але навчався в Україні і тут працював.

Ми публікували оголошення, що потребуємо лікарів, на різних медичних сайтах по всій країні. Він зателефонував, я йому розповів, де ми, що можемо запропонувати. Ми нічого не приховували про безпекову ситуацію в громаді. І що приховувати, якщо на мапі можна побачити, де наша громада розташовується. Терек Аль Хамес погодився і працює», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Деденко, голова Семенівської громади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартує рибальський сезон: діють деякі обмеження

Тереку Аль Хамесу трохи за 50, він навчався у Львівському державному медичному університеті й добре володіє українською мовою.

«У Семенівці він сам, без родини. Житло надали йому службове. Якщо проживе і пропрацює в громаді три роки, то ми надамо йому право приватизувати квартиру. Забирали ми його зі Львова. Тобто самі по нього їздили, бо такі були умови. Адже ми зобов’язувалися, що привеземо людину з будь-якої точки України», – пояснив Сергій Деденко.

Ірина Осташко

Фото – з інтернету

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button