Суспільство

Лікарня, школа, садок, спорткомплекс та дорога: голова ОДА інспектував об’єкти «Великого будівництва» в двох громадах

Голова ОДА В’ячеслав Чаус продовжує тримати на пульсі хід реалізації програми «Велике будівництво». Цього разу об’єктами його уваги стали школа, дорога та приймальне відділення міської лікарні Бахмацької громади.

— Будівництво школи у Григорівці — один з наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» на Чернігівщині.  Про нову будівлю жителі цього та сусідніх сіл мріяли понад 20 років. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг. Перша — вже завершена і до неї є зауваження. Другу і третю чергу плануємо об’єднувати, аби максимально оптимізувати зусилля і витрати, —зазначив очільник ОДА.

Загальна кошторисна вартість об’єкту — понад 65 мільйонів гривень.

Інший об’єкт «Великого будівництва» у Бахмацькій ОТГ скоро запрацює. Це оновлене приймально-діагностичне відділення міської лікарні, яке повністю реконструйоване за державний кошт. Залишилося отримати сертифікат про прийняття об’єкта в експлуатацію та виготовити технічний паспорт.

Проїхався голова ОДА і відремонтованою влітку дорогою загального користування місцевого значення О250102 Бахмач – Часниківка – /М-02/. Підрядник зробив все вчасно і якісно, застосувавши технологію, що підвищить стійкість полотна.

Побував голова ОДА і в Коропі. Тут наступного року планують розпочати капітальний ремонт спортивного комплексу «Аполон».

– За результатами попереднього оцінювання — об’єкт став першим у своїй категорії, який можуть фінансувати наступного року за рахунок ДФРР.  Високі бали ця пропозиція заробила зокрема завдяки значному відсотку співфінансування з місцевої скарбниці, — зазначив В’ячеслав Чаус.

Проєктно-кошторисну документацію вже виготовлено.

Ще один об’єкт, який відвідав голова облдержадміністрації – це Коропський дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок».  Садочок має шість груп вихованців, одна з яких інклюзивна. Проте тут необхідно завершити ремонтні роботи на фасаді і доопрацювати приміщення всередині. Відтак, заклад — кандидат на фінансування у рамках «Великого будівництва «на наступний рік.

Традиційно поспілкувався В’ячеслав Чаус із представниками місцевих ЗМІ. Коментуючи питання журналістів щодо стану вакцинації, очільник ОДА підкреслив:

— Лише 21% населення області має повний курс щеплень. Для колективного імунітету треба не менше 80%. Єдиний вихід уникнути «червоної зони» — кардинально збільшити кількість щеплень, тому не зволікаймо!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button