Суспільство

Лісова пісня в МудрАнгеликах 

*Імідж

Поки всі святкують Гелловін – ми, без зайвих забобонів та містицизму, робимо для дітей особливу казку. Тематичний день книжки – щорічна, традиційна подія нашої школи, день, коли в коридорах, кабінетах та навіть їдальні кудись таємничим чином зникають всі учні та працівники закладу, а замість них виникають у просторі різнобарвні герої та персонажі.

Хто тільки не встиг у нас погостювати: капелюшники, кролики та Аліси – так вам не почулося, їх було не один і не два – Пітер Пени та пірати – в наших стінах вони нарешті порозумілися і подружилися – купа Чарлі із різноманітних та все можливих шоколадних фабрик та багацько інших колоритних персон.

Зазвичай, як ви могли помітити, ми обирали на процес «оживлення книжок» зарубіжні історії, але цьогоріч було прийнято рішення звернутися до рідного літературного слова. І ми обрали Мавку, а точніше мікс із драми феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки та улюбленого дітьми однойменного мультика. 

Як твориться диво ? Рецепт простий – щире бажання, креативні ідеї та любов до ближніх. Банально і очевидно ? Хай так, але для нас – ці істини завжди актуальні та дієві. Бо якби не ініціатива кожного учасника життя школи – наше свято не стало б традицією. Декорації та прикраси в коридорах – витвори ручної роботи нашого креативного колективу. Тут вам і будинки з тинами, і пташки з магічними звірятками та навіть поверх перетворений у справжнісінький ліс з деревами та кущами. Але все це не мало б сенсу без наших діток, які довершили всю створену картину свята своїми вигадливими та деталізованими образами.

Та все не обмежилося лише гарною експозицією, бо наш тематичний день тим і вирізняється від інших, що ми практикуємо максимальне поглиблення – наповнивши колоритом Мавки навіть зміст уроків – з вікторинами, квестами та ребусами. Хто сказав, що школа не може бути казковою ?

Ще не можемо не згадати і про театральні досягнення наших учнів. Для всієї школи, команда у складі шостого та сьомого класу презентувала виставу «Осіння Мавочка». Про що постановка? Гаразд, розкриємо секрет – забутьте все, що ви знали про Мавку та її пригоди, бо наша історія про цю лісову красуню заграла новими фарбами. Настала осінь, усі лісові мешканці готують ліс до барвистої пори року –  лісовик фарбує листочки, русалки прибирають річки, а Мавка та Лукаш вирубують сухі, хворі дерева. Парубок дізнається, що коханій треба скоро впадати в сплячку. Хлопець розгублений, він хотів показати дівчині зиму, санчата та гарячий шоколад. Цікаво, як герої знайшли вихід з цієї ситуації та хто їм заважав ? – тоді переходьте за нашим посиланням і пориньте самі в цю чарівну історію (https://youtu.be/V6cRN42_Ims).

Про нашу традиційну подію можна говорити ще багато, однак МудрАнгелики не обмежені лише однією подією на рік – у нас ще купа заходів та свят, на які з нетерпінням чекають і діти, і дорослі школи. Саме у нас кожен знайти свій куточок щастя. МудрАнгелики не тільки навчають вчитися, а й навчають, що кожен день може бути особливим.

Ще статті по темі

Back to top button