Суспільство

Літній мобільний молодіжний проєкт «Разом – сила» стартує в Корюківці

Літо завжди було порою відпочинку і молодіжних активностей. Між тим, реалії нинішнього воєнного часу вносять корективи навіть у дозвілля. 

Корюківка – це місто, де вже багато років успішно розвивається молодіжний рух і відбувається купа різних цікавих заходів. Новинка цього літа – проєкт «Разом – сила».

«У нашому місті створився молодіжний музичний колектив «РІЗНІ». Музиканти активно репетирували і вже можуть презентувати свою творчість не тільки жителям Корюківки, а й інших громад. Уже побували в Новгороді-Сіверському, Сновську, Мені. Їздили з дружніми концертами до тамтешньої молоді», – розповідає Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Творча молодь вирішила, що літо – найблагодатніша пора для мандрівок селами громади і пошуку нових друзів серед молоді, яка там живе. Знайомства повинні видатися пам’ятними. Бо молодь гратиме в популярні спортивні ігри, зокрема «Квадрат» чи «Захоплення прапора», інтелектуальну гру «Україна» – на знання всього, що пов’язано з нашою державою, відбуватимуться творчі конкурси та спільне приготування їжі на багатті. Буде творчий і позитивний відпочинок.

«Це такий проєкт, що передбачає спілкування, обмін думками, досвідом, спільне проведення часу і водночас маємо благодійну мету – збір коштів на ЗСУ. Вирішили, що підтримаємо якийсь із військових підрозділів Чернігівської області», – пояснив Володимир Онищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Батурині віднайшли камінь, що є свідком Льодовикового періоду

Проєкт стартує 10 червня в Корюківці.

«Хотіли зробити відкриття на вишиваному майданчику, де ми завжди проводимо наші дійства, концерти, зокрема танцювальний флешмоб. Але оскільки синоптики обіцяють дощ, то захід відбудеться в холі будинку культури. Там буде виступ, невеличкий ярмарок, адже місцеві майстрині напекли всіляких смаколиків, будуть представлені й вироби ручної роботи. У такий спосіб зберемо якусь суму коштів на потребу наших військових. Окрім того, якраз нині в Корюківці перебуває Артем Тихонов, музикант із Мени, то його також запрошуємо до виступу. Буде корюківсько-менське відкриття проєкту.

Також ведемо перемовини з Коропом, аби ми завітали туди з нашою акцією. Загалом упродовж літа плануємо об’їздити багато громад. Можливо, поїдемо навіть за межі півночі Чернігівщини. Маємо друзів у Михайло-Коцюбинському, можливо, в Ічню попрямуємо», – розповів директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Тож корюківська молодь укотре доводить, що разом – дійсно сила!

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button