Суспільство

Люди, як і раніше, стривожені: ситуація на Чернігівському прикордонні

Прикордонні громади Чернігівщини, що розташовуються поблизу ворожого кордону, живуть своїм особливим життям. Бо не знаєш, куди і що може прилетіти. Зокрема, село Єліне, що в Тур’янському старостинському окрузі, обстрілюють постійно. Зрозуміло, що новорічне свято – не виняток.

«Ситуація в нас не змінилася, напередодні Нового року, 30 грудня, обстріли були в районі села Єліне і по сусідніх селах, але не критичні. Слава Богу, що так обійшлося. Останні два місяці перед Новим роком обстріли ніби й почастішали трохи. Але, слава Богу, воно летить по околицях. Щоправда, навіть були обриви лінії електропередач. Дякуючи РЕМу, відремонтували. Хоч безпекова ситуація непроста, але ж все одно їхали.

Настрій людей не змінився. Усі стривожені. Як я казав і раніше, ситуація стабільно тривожна. Та й ситуація загалом в Україні не дуже радує: з 29 грудня постійні обстріли й ракети летять.

А зараз ще й морози почалися. То хто його знає, як воно буде. Дай Боже, щоб наша інфраструктура, маю на увазі, не сільська, а десь подалі, вистояла», – зазначив староста Тур’янського старостинського округу Олександр Артюшенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забої, переломи, пошкодження зв’язок: травми чернігівців на Новий рік

Радує, що в прикордонній громаді вдалося привітати діток новорічними подаруночками. Щоправда, жодних масових заходів не влаштовували. Але дітки все одно задоволені.

«Діти в нас постійно чують вибухи. І в мене два хлопці, а живемо не дуже далеко від села Єліне, то як починається там якийсь обстріл, діти чують це, також переживають», – розповів староста.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button