Суспільство

Люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю у Чернігівській області отримують грошову допомогу від ВПП ООН

З лютого цього року Всесвітня продовольча програма ООН розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала свою діяльність у Чернігівській області. Відповідно до умов програми право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які: 

  • одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше, ніж 3250 грн на місяць;     
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих Російською Федерацією (ці території визначені згідно наказу Мінреінтеграції № 309 та не входять до програми допомоги);   
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно наказу №309 Міністерства реінтеграції), та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.  

Допомога складає різницю між вже отримуваною соціальною допомогою, та 3 250 грн. 

Тобто, приміром, якщо особа отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бути щасливим – просто (Відео)

Реєструватися на таку допомогу не потрібно. Особи, які відповідають критеріям програми, обираються з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується так само як і державна соціальна допомога: через банк, Укрпошту.   

У лютому понад 8,2 тисячі осіб в області, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, уже отримали перші виплати від ВПП ООН на загальну суму майже 14,5 млн гривень. Майже тисяча осіб, які отримують соціальні виплати через Укрпошту, почнуть отримувати допомогу впродовж наступних декількох тижнів. 

Програма спрямована на надання допомоги найбільш уразливим верствам населення у задоволенні їхніх базових потреб, у тому числі в харчуванні, під час війни шляхом доповнення допомоги, що надається Урядом та фінансується міжнародними та приватними донорами. 

Крім цього, Всесвітня продовольча програма надає додаткову грошову допомогу для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій. З серпня 2023 року понад 8,7 тисячі пенсіонерів в області отримали виплати на загальну суму майже 23,6 мільйона гривень.  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Всесвітньої продовольчої програми ООН

Ще статті по темі

Back to top button