Суспільство

Масова загибель бджіл змусила ніжинських пасічників вийти на мітинг

4 травня під стінами Ніжинської міськради зібралися бджолярі. У Ніжині масово гинуть бджоли. Така ситуація спостерігається як по всій Чернігівській області, так і по всій території України, повідомляє mynizhyn.com.

Аграрії труять не тільки бджіл, але і людей, — заявляють бджолярі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра чернігівські та прилуцькі підприємці поїдуть мітингувати до Києва

Під стінами міськвиконкому бджолярі підписували чергове звернення до влади. На розмову до мітингувальників вийшли міський голова Ніжина Анатолій Лінник і начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський. Також разом з мітингувальниками був і голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

Начальник Держпродспоживслужби запевнив мітингарів, що створена слідча група і ведеться розслідування щодо масової гибелі бджіл. До лабораторії були направлені зразки мертвих бджіл. Дослідження не виявили паразитарних хвороб, тобто бджіл дійсно отуїли. Хто це зробив і якими агрохімікатами, у службі достименно не знають. Проте бджолярі взяли ініціативу в свої руки, зробили обстеження пасік і все документально зафіксували. Також бджолярі поїхали до підприємства, яке найімовірніше потруїло бджіл, оскільки обробляє навколишні поля. Але на територію підприємства їх не пустили.

04052020_mitung3

Мітингувальники вимагають від влади вжити відповідних дій, адже ця загрозлива ситуація може обернутися справжньою катастрофою, якщо вже такою не стала.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button